Leave a comment

customer dari jelobu…

Ko Jolobak Ko Jolobu
Tuai Padi Tigo Tangkai
Kalau Kono Komat Jolobu
Tak Mati Badan Menghasai
Gurindam Dulu Dulu Jangan Ponah Dipotikai
Tak Tahu Tanyo Dulu Jangan Goma Memandai Mandai

kih kih kih…nyayi plak dlu…haa…nie latest customer yg oda Coway ngan i…baru nak hapdet belog nie..kalau x…sojuk macam kota london skang nie…time salji…

wokeh…kali nie customer i dari jelebu…bukan jerebu yer…jerebu da belalu dah…wakaka…bro ni actually pasang Coway tuk umah mak die…bagus bro nie…ingat kat parent…🙂

produk ape yg bro ni pilih?? da tentulah penapis air Coway…yang meletop2 tuu…bro ni pileh model Petit…ala yang selim cun melecun tuu…meh i blanje rupe die camne…

features_coway_01

140327moytbusmijqugoze

haa…cam nie la..kan i da cakakp…selim & cun melecun…huhu…model petit nie…ade 3 jenis air…air panas, sejuk & suhu bilik…x payah nak susah2 nak masak air…nak sejuk kan air @ nak simpan air lam peti ais…hanye dengan 1 sentuhan saje…da ready air ape yg kite nak…

wow..menarik tertarik & the boom giler alat nie…huhu…zaman teknology skang nie…xperlu lah idup susah2 dan susah2kan anak bini…ye tak?? kalau ade technology yang boleh membantu dalam kehidupan…WHY NOT?? hehe…

bro nie…gune plan sewa beli a.k.a rental…mudah je dengan rental & menggunakan credit card…no additional caj…just monthly caj rm120 sebulan…laen2 caj xde…di ulang…TAK DE…huhu…

ape yang customer dapat??

  1. warranty selama 5 tahun
  2. alat ganti percume
  3. service setiap 2 bulan oleh Cody
  4. relocation percuma 1 x setahun
  5. tuka filter mengikut jadual secara PERCUME…

huhu…best giler…banyak company skang nie cube nak ikut modus operandi Coway nie..tapi banyak yg AUTA je lebih…sampai ade makcik pakcik yg cube nak samekan coway ngan brand2 laen yg diorang da penah kene auta…huhu…

hellooooo….ni Coway eh…x same macam company2 pecisan yg laen tu…hanye sembang je kencang…bile service semua out…ni bukan i yang cakap…tp dari pelanggan2 i yang sangat puas hati dengan Coway bile theyoll tuka dari brand A, brand B, brand Z ke Coway…sangat amat puas hati…hihi…

eh eh…terpanjang plak entry kali nie..ye la…sape soh da lame x hapdet…mcm bende nak citer…okey uolls yang laen yang masih belum gunakan produk Coway…if interested just let me know…Coway can provided service all around Malaysia…dont worry we have all the capability to doing that…cheh sempat plak gune bahase penjajah tue…hahaha…k c u next time…

 

adie@coway:0133482282/0192838084 (whatsapp di alu2kan)

Leave a comment

customer dari serendah

salam uolls…macam biase…entry kali ni…i nak hapdet new customer coway yang amik dengan i la kan…hehe…customer ni dari serendah…2nd customer dari serendah…before this ade sorang cikgu..so bertambah la org serendah yang gunakan coway…that sound gud…so we can provide better service @ serendah.

so kali ni…my customer…i called him bro sanusi la..hehe…berminat nk amik coway nie da lame…dlu pon ade bgtau nak pasang..tp lamo bona pikir eh…sampai ade jumpe la geng2 coway yang buat promo kat shopping mall mane tah…then baru la ingat kat i balik…haha…call…call…kate nk sign up…huhu alhamdulillah…jumpe last wik…isi borang…semalam (01062015) da submit form….akhirnye da terbuka hati nak gunakan penapis air Coway…huiii…memang penting penapis air Coway ni kat umah…ye la…the most important is to make sure…air yang kite minum tu bersih dan selamat. 2nd…kecanggihan produk ni and 3rd..memberi keselesaan kepada family…

so bru sanusi ni…piley model Villaem…ala…yang sangat hot skang nie…haha…model ni…siap sedia dengan air panas, sejuk dan suhu bilik…24jam seminggu…non stop…ngalahkan buruh pakse…haha…tp dont worry…product ni memang da di design tuk kerja2 ni…tuk menapis dan membersihkan air. jom layan jap camne rupe villaem nie…

haa…ni la die..model villaem…memang mantop…seswai bangat untuk atas kabinet (table top). mudah untuk digunakan. dengan 2 saluran air…1 untuk air panas…dan 1 lagi untuk air suhu bilik dan sejuk. sangat2 best dengan adanye function adjustable temperature. nak panas macamane…nak sejuk setare mane..bleh adjust. x yah susah2…

bleh layan spec macam kat atas nie…huhu…total capasity= 11.3 liter…haa…lebih kurang 7 1/2 botol air mineral saiz 1.5 liter…haa….banyak la tu…sebab…bile kite amik air secawan…on the spot…air tu akan refill semula…so dont worry tentang stok air kt umah…memang insyaAllah cukup…

last i nak share…macam bro sanusi ni..die beli secara cash…so dapat la diskaun 10%…dari harga RM3800…jadi RM3420 wow…untung la dapat jimat hampir 4 ratus…sape nak bagi kan?? haha…pastu service percuma dari Coway untuk 1 tahun…kalau kire tuk long term…dalam tempoh 5 tahun…beli cash ni bleh jimat hampir 2k…compare wat sewa beli…tp ape pun ikut la kemampuan masing2…last but not lease…thanks to bro sanusi and family…hope enjoy with Coway product..bye c u next time…🙂

Leave a comment

customer dari semenyeh

assalamualaikum & selamat pagi uolls….kali ni i nak citer pasal new customer coway yang amik ngan i last week…eh last week ke…hmm lebih kurang la…sblom yang uolls cuti panjang tu…before labour day and wesak day…so bro ni…i call as bro is…bgtau i nak gunakan produk coway…actually…4 taun dlu…bro is da amik da penapis air coway…model petit dengan i…so kali ni nak tambah lagi…memula bro is bajet nak paang sebijik penapis air coway kat kampung…tapi balik2 kampung…adik die dulu da pasangkan kat umah kampung. so bro is…cancel amik penapis air…and amik penapis udara coway tuk rumah sendri…hehe…

ape model bro isi amik?? jom layan dlu model penapis udara yang menjadi pilihan nye…submit arie selase (05.05.15) siap pasang di rumah…hari jumaat (08.05.15) memang terbaek lah…

ni la model pilihan bro is…coway air purifier AP-1511 aka Lombok II…huhu…kalau dengar nama die lombok…sure ramai yang akan tertanye2…kenape name die lombok?…asal dari lombok indon ke?? huhu…tak dapek la den nak jawab…hehe…da memang org korea tu nama kan die nie Lombok…kena la panggil die lombok. tapi lombok ni baek…tak bawak lari anak dara orang…kih kih kih…

ok ok…penapis udara ini…sangat2 la seswai untuk ade dalam rumah uolls…kepentingan nye ialah untuk membersihkan udara disekeliling kite…hai….mata kite ni blom tahap super women…bleh nampak bende2 kecik…sbnarnye dalam udara yang kite sedut hari2 nie…banyak gile kandungan yang boleh menjejaskan kesihatan…nak nak kalau uolls ade anak2 kecil and baby…ye la…baby nie sangat2 sensitip and masih blom cukup kuat dari segi ketahanan sakit…tu yang skang nie ramai kite tgk baby2 kecik ni…Dr. kate ade asma la…lelah la…kalau uolls ingat jaman kite kecik2 dlu…jarang betul kite dgr adikberadik kite yang kene asma or lelah.

jadi penapis udara ini…akan meyedut udara2 yang tak bersih dan membebaskan udara yang bersih, segar dan nyaman. habuk2 diudara pon akan disedut sekali. tapi ingat…habuk2 yang da lame lekat kat bunga2 yang uolls hias tu…xde la die tertarik skali…gune vakum pon x dapat sedut…melainkan uolls lap…huhu…bila gunakan penapis udara ni…bukan saje akan membersihkan udara, malah membantu menghilangkan bau bau yang kurang senang dalam rumah uolls…

bau bauan ni banyak jenis dan dari pelbagai sumber…contoh laa…bau kepam dalam rumah, bau dari bilik air atau bau masakan yang uolls masak…masak grill kambing especially…sangat2 kuat woo…kadang2 2 minggu still lekat lagi bau die…sape2 yang slalu masak kambing…memang tau la…tapi bile adenye penapis udara ni…insyaAllah..xde da bau2 tu lagi…leh masak selalu kambing grill…memang sodap ya amat…🙂

hehe…okey lah…yang laen…kalau berminat nak gunakan produk coway…jangan segan jangan malu…tengok tab kat atas tu…klik pade Pre-Order…insyaAllah mudah & senang…k..c u nex time…🙂

Leave a comment

customer dari damansara

hy uolls…semalam i gi submit sorang lagi customer baru coway…i call her miss bihah la senang…hehe…miss bihah ni dari bulan 3 arie tu ade msg2 tanye2 pasal coway…so last week msg bagi tau..da ready tuk sign up tuk gunakan produk coway…actually produk ni…miss bihah nak pasang tuk parent die kat kota bharu…wow bagus nye…anak yang prihatin…

okey…lepas i explain tentang model2 yang ade kat coway nie…miss bihah interested nak gunakan model yang nie….model petit….meh i blanje uolls camne rupe model petit nie…🙂

huiyooo…memang cun melecun…ramping…hehe….ni model petit…design die memang 5 stars laa…siyes tak tipu…mengagumkan…ohsem…hihi…okey bagi yang x pernah tau pasal petit nie…let i explain kan sikit…huhu…model nie memang super duper tiptpo…ade 3 jenis air siap sedia…air panas, sejuk & suhu bilik…wow mudahkan?? kalau pakai kat umah masing2…memang umphh la…lagi satu yang tersangat best nye…nak amik air…tak perlu tekan2…just sentuh atau org kampung i kate…touch jer…no need to press…hehe…

sentuh air akan kuar…sentuh dalam 2 saat…air akan kua dengan banyak mane kite nak…klau skali sentuh die akan kuar ngam2 1 cawan….eh eh ye ke?? ye la…tp kene setkan dlu la…1 cawan yang uolls biase gune kat umah bape ml?? 200? 250 or 300ml? so bleh adjust…senang and canggih tahap gaban nie…

hehe…and lagi untung nye miss bihah ni just perlu bayar tuk register fee hanye rm100….walaupun miss bihah ni gunekan direct debit dari saving acc…eh bukan biasa register fee rm200 ke gune saving acc?? hellooo…tu la uolls tak bace lagi kat page promosikan?? hihi…start 2nd quarter nie…coway wat promotion semua direct debit tak kesah la gune credit card ke saving ke…hanya rm100 je tuk register fee…ingat tul limited time saje…hehe…

okey…uolls yang laen kalau susah sangat nak masak2 air…nak simpan air dalam peti ais…atau air simpan2 samut banyak masuk…so cadangan terbaek…jom la gunakan penapis air coway…air pun bersih..sihat & selamat…memang terase la perbezaan bile minum air yang bertapis dengan air yang tak bertapis…

wokeh…insyaAllah dalam jumaat nie..da boleh pasang penapis air nie kat kota bharu…hehe…hope keluarga miss bihah ni akan enjoy dengan penapis air coway nie…🙂 okey c u guys next entry…bye bye…

Leave a comment

customer dari shah alam

salam uolls…huhu lame gak tak hadet bebelog nie…haha…busy skit…hmm…just nk hapdet skit citer customer baru i nie…dok kat s.alam…area seksyen 27…i panggil die as bro wan je la eh…bro wan nie…ade la nak kat sebulan gak riki riki sblom buat pilihan muktamad tuk pilih gunakan penapis air Coway..huhu…bukan nak jek penapis air coway nie…tp mmg bro wan sendiri yang da wat research sendiri…🙂

so kamis malam i jumpe bro wan kat kedai mamak area seksyen 27…huhu…da le ade silap location memule…sbb bro wan ckap kfc ss27…dalam kepale nie dok banyangkan kfc ss25…haha…memang bercinta la bile salah location nie…ade la weste time dlm 20 minit jugak…haha…mr waze pon gagal membantu kali nie…

sampai kat mamak…bro wan da lame da sampai…hihi…sowi….lambat…haha…okey…so macam biase…i akan citer dlu pasal coway nie…syarat2…dokumen…& Q&A laen2….tanye la ape2 pon sampai puas hati…bg clear semua ape yg terbuku dihati…haha…orite…so bro wan pon da decide nak gunakan model villaem…eh eh lupe ke camne rupe die? meh i blanje uolls camne rupe villaem nie…

haa…ni la rupe villaem…lengkap ngan air sejuk, panas & suhu bilik…bukan itu saje…produk nu jugak ade advantage nye yang tersendiri…ape die?? huhu…1st skali..dari segi capacity tank secara total…bleh simpan air sebanyak 11.3liter air…air panas+sejuk+suhu bilik…haa banyak tu…hehe…2nd…kite bole adjust temperature ikut suke kite…nak panas ke…nak suam sikit ke…nak sejuk or kurang sejuk…so xde masalah…ikut la nak adjust cammane pon…ape best nye bleh adjust suhu ni?? haha..mmg la best sebab kite leh ubah ikut keperluan kite…contoh…kite nk wat susu tuk baby kite…tak kan nak pkai air panas sekali…so kite bleh adjust suhu yang seswai…maybe dalam 70°C…so kite ubah la…nak minum air sejuk…tp xnk sejuk sgt…ubah la suhu dalam 15°C…so kan senang…hehe..

okey balik pade story mory bro wan nie…bro wan ni…bukan angkat 1…tp 2 tu…huhu..ulang suara…2 tue…hihi…satu tuk umah sendiri…satu lagi…tu umah parent kat pahang…wow…best giler…terbaek la bro wan…igt jugak kat parent kat kampung…huhu…so nak bgta kt uolls…coway ni bukan hanye kat bandar2 saje….malahan kampung, felda…semua coway akan sampai…insyaAllah…xde hal lah…

haa…bro wan nk beli camne eh?? mm…satu bro wan beli secara instalment & satu lagi rental…instalment tu apa dia?? huhu…bg yang maseh tak clear pasal instalment nie…meh cheq habaq mai…instalment nie…kite guna credit card and swipe tuk total amount tersebut dan bayaran dalam acc customer akan di buat secara bulanan dengan 0% interest…senang citer kalau produk tu harga rm3800 buat instalment untuk 36 bulan…so jadilah bayaran rm105.55 sebulan selama 36 bulan dengan xde interest…huhu best kan?? jimat jimat…tp 36 bulan 0% interest ni depend on what bank u use…some bank offer 12 month…24 month or 36 month. ade paham?? hihi…bagus…

and satu lagi…bro wan wat secare rental menggunakan auto debit…mcm yang 95% customer coway buat…

so senang dan mudah…xde nak pening2…mnthly…auto tolak dalam credit card…hehe…okey…by wiken ni insyaAllah akan sampai kat umah bro wan…ye la…tomollo esok baru boleh submit maa tuk april nye aplication…hehe…okey geng next time i citer lagi pasal new customer coway…thanks🙂

Leave a comment

cepat baik dari deman @ selsema

salam uolls…kali ni i nak share satu tips yang bleh uolls practice kan dengan produk coway nie…produk ni pon i memang ade gune kat umah i sendiri…jom tgk gamba die dulu…hehe…lawa..cun…

ni penapis udara coway..model Dolomities…huhu memang serius cantik and berbaloi baloi tuk anda miliki..eh eh tadi kate nk citer tips pasal produk nie…hihi…lupe lak…okey okey..penapis udara ni  fungsinye utamanya adalah untuk membersihkan udara di sekeliling kite…as we know..udara kite ni memang teruk la nie…tp bagi uolls yang tetibe dapat deman or selsema…mcm mane uolls rase?? huh…for sure rase tak selesa yang amat…nak2 baru start nk berhingus…air dari hidung tu mengalir jerr…huhu…rase mcm nak cabut je idung ni kan..haha…confirm la semua org penah alami…cume brape lame badan kite leh recover dengan cepat…

jadi…kalau dah awal2 kite da mule rase symptom2 tak sehat nie…cepat2 kite gunakan penapis udara ni?? eh eh nak gune camne?? nak cucuk idung kat bende alah nie ke?? hmm…tak la mcm tu mak cik oii….kalau kite tak berape sehat..kite kene berehat…jd amik penapis udara ni…letakkan dalam bilik…and uolls yang tak sihat tu…dok lepak je la dalam bilik…compem mase tu…da banyak hingus and sambil tu bersin2 lagi…

so..bile ade penapis udara ni…die akan membuatkan udara sekeliling kite menjadi lebih bersih. bersin yang terjadi akan menyebabkan virus2 ni mudah tersebar, tapi bile kite duduk dalam bilik & on kan penapis udara ini…maka virus2 itu akan terhapus…kuman2 pun x merebak…family uolls pon akan selamat dari dijangkiti virus selsema…so xde la satu family rase x sehat…bile lepak dalam bilik tu…kire mcm kuarantin laa…insyaAllah 1 malam uolls akan rase lebih sihat.

nampak tak warne biru dalam lubang kat atas tu…hmm tu die punye signal or indicator yang menunjukkan tahap qualiti udara disekeliling kite…so normally bile kite tak sehat…kite banyak bersin or selsema…lampu indikator tu akan berubah…kalau da jdi warne merah…tu tandanye memang tak bersih la udara time tu…so alat ni akan membersihkan udara dengan menapis virus2 yang ade disekeliling dan menggantikan dengan udara yang bersih dan segar.

so lepas nie…kalau rase x sehat…bawak alat ni masuk dalam bilik & uolls berehat sekijap…insyaAllah akan rase perbezaan bile udara tak bersih & udara bersih. okey tu je i nak share kali nie…jumpe lagi tuk tips & tricks akan datang…thanks you guys..🙂

Leave a comment

customer dari seri kembangan

hy uolls…kali ni i nak hapdet story pasal new customer coway i nie…i jumpe die arie sabtu lepas…pg sabtu tu…die ade wasap i nak tanye pasal coway ni…dalam memule wasap tu…antara pertanyaan yang slalu org tanye kalau wasap hari2 wiken ialah “bleh pasang hari ni?” huhu…tak dapek la bang…i ni…bukan simpan water filter tu dalam kete i…haha…macam certain brand tu penapis air ni…diorang jenis MLM…so diorang ni da kene beli 10 bijik ke brape puluh bijik…jd kene la hangkut dalam kete hari2….Coway ni bukan MLM…ramai org igt Coway ni macam MLM..huhu…coway ni company yang beri service more on air & water…so die ade beberape proses yang perlu dilalui sebelum penapis air tu siap pasang dirumah & dibuat oleh orang yang expert dalam bidang masing masing. please remove our mind set…that i will carry this water purifier all the time. before coway install  at customer premise, they need complete application form. eh eh…banyak pulak cam omputeh nye…bukan nye betol pon…haha…

ok back to customer td…opss lupe lak nak bgtau name die…hmm i panggil bro sham je la ye…hihi…bro ni kerje putrajaya…org kuat gomen nie…hihi..:) so mase wasap tu…i ckap insyaAllah jumpe die petang2 sket…sbb dalam petang tu i ade nak jumpe customer kat area pantai dalam. so terlewat la skit…dengan jem & sesat2 skit mase kat pantai dalam tu…so x sempat la nk jumpe bro sham petang2…last2 jumpe dalam kol 9…hihi…tu pon da ade miss communication skit…hihi…so jumpe bro sham nie kat ade la kedai area shell yang ade AES Kajang Silk…senang je nk cari tempat ni…orang pon ramai…sbb ade bukak game JDT vs Swak…ahh…tu semua x penting sebab team i…kih kih kih…

so time jumpe tu…diorang sefamily dah lepas makan…anak2 pon da konyang…da layan tido kot dalam tido,,,i tgk bro sham pon da mcm tak tentu arah je nak tgk anak2 dalam kete…hehe…so take a few minute for Q&A section…bro sham ni actually agak clear pasal coway ni…wife die agak blur…huhu…explain sampai paham dari segi method of payment, service, installment vs rental …nak gune saving account or credit card. ok…at last…bro sham kate nak bawak balik dulu form & nak buat pilihan dulu sam ada nak guna saving or cc….huhu…quit difficult to make decision..🙂 okey la…i bagi bro sham & wife tuk pikir2 dulu…bukan ape i lebih suke i yang isi form tu…tuk elakkan ape2 silap isi or salah isi. because coway ni agak strict berkaitan document ni…silap sikit je reject…huhu…loteh lak nak layan coway nie…

so the next day…bro sham bgtau da siap isi & ready document yang diperlukan. okey petang i jumpe tuk collect form & document…mase tunggu tu maseh mendung…pastu hujan selebet2 nye turun mencurah2…huhu…agak lebat…so bro sham & wife da pilih tuk gunakan model Petit yang selim melim…jom layan camane rupe model petit nie…

haa…cun kan?? hehe…so bro sham pun da pilih tuk gunakan coway secara rental dan menggunakan credit card…memang mudah dan terbaek lah…rental sebulan baru RM120 & bile gune credit card leh jimat rm100 untuk register fee lagi…hihi…same la mcm statistic coway nie…95% customer memilih rental & auto debit…huhu…jadi yang laen laen yang berminat nak gunakan Coway nie…bleh contact i…insyaAllah i bagi service baek punyer…perkhidmatan Coway seluruh malaysia…xde masalah…kawasan bandar, kampung, felda, pekan semua coway sampai…🙂🙂

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

cowaypilihanku

“We Bring Wellness”